Auteur opnieuw in de pers

 Duistere intriges ontmaskerd: ontdek Dennis Verhulst's (37) bloedstollende thriller, Hebzucht Avaritia, die België op z'n grondvesten doet schudden! 

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN ALLES?

SCHRIJF JE HIER IN OP DE NIEUWSBRIEF!

BRON

Artikel verschenen in Literair natuurlandschap
12/11/2023.


Voorgesteld nieuwsbericht: Duiken in de Tijdloze Realms 

image06

Dennis Verhulst: In de pers

Duistere intriges ontmaskerd: ontdek Dennis Verhulst's bloedstollende thriller, Hebzucht Avaritia, die België op z'n grondvesten doet schudden!

"Voor liefhebbers van "La Casa de Papel" biedt dit boek een verrijkte leeservaring met zijn meeslepende verhaallijn en onverwachte wendingen die in harmonie zijn met de intensiteit van deze geliefde serie.”

"De misdaden van het karakter Johannes worden opnieuw gevolgd vanuit zijn oogpunt wat dit uniek maakt in zijn genre."

Zondag 12 november 2023, Literair natuurlandschap

https --static.gva.be-Assets-Images_Upload-2022-12-02-5b495372-b3d3-47cf-ba91-aa1253819eb0

© Dennis Verhulst. De cover weet de spanning van het verhaal vast te leggen door de dreigende atmosfeer te benadrukken.

Het najaar van 2024 zal de literaire wereld opnieuw doen beven, want Dennis Verhulst, de gewaardeerde auteur van "Hoogmoed," keert terug met het tweede deel van de Mortalia Pecata serie: "Hebzucht Avaritia." Dit boek belooft een meeslepende voortzetting te zijn van het duistere verhaal dat begon met de beruchte moordenaar Johannes en hoofdinspecteur Lotte De Wolf in het centrum van de actie plaatste.

In "Hoogmoed" schokte Johannes Antwerpen met gruwelijke moorden, en Lotte De Wolf stond voor de immense uitdaging om hem te vangen. Nu, in "Hebzucht Avaritia," wordt België geconfronteerd met een nieuwe nachtmerrie - hebzucht die het land als het ware in tweeën breekt. Johannes, eerder gevangen gezet, wordt onverwacht bevrijd door een mysterieuze figuur, wiens ware identiteit een schokkende onthulling zal blijken.

Het plot van "Hebzucht Avaritia" neemt een wending wanneer de gebroeders Rafiq en Bashir Qasim na een succesvolle bankoverval in Londen worden gerekruteerd voor een programma dat tot doel heeft een staatsgreep in België te plegen. Diplomatieke onschendbaarheid wacht op hen als beloning. Het land wordt vervolgens getroffen door een terroristische aanval op een festival, wat leidt tot een kettingreactie met verregaande gevolgen voor de nationale veiligheid.

https --static.gva.be-Assets-Images_Upload-2022-12-02-45ea142b-55e7-40ac-9358-f44e774ad57b

Afgebeeld: De nieuwe look van Lotte De Wolf wanneer ze promotie heeft gemaakt naar Agente van de staatsveiligheid.

Lotte de Wolf’s karakter komt naar voren als een personage met diepgang.

Hoofdinspecteur Lotte De Wolf, die zich al eerder bewees in haar streven naar gerechtigheid, wordt opnieuw tot het uiterste gedreven. Ze moet zich een weg banen door een web van intriges en machtsstrijd om een overeenkomst te bereiken met de leiders. De uitdagingen lijken onoverkomelijk, maar wanneer zowel vrienden als vijanden hun ware gezicht laten zien, wordt de complexiteit van de situatie pas echt duidelijk.

De flaptekst belooft dat Lotte De Wolf tot het uiterste zal worden beproefd in "Hebzucht Avaritia." De waarheid achter de hebzucht en de terroristische aanval komt aan het licht, en Lotte moet de juiste beslissingen nemen om een einde te maken aan een van de meest meedogenloze acties die het land ooit heeft gekend. 

Lotte De Wolf komt naar voren als een personage met diepgang, met haar innerlijke conflicten en persoonlijke worstelingen die de lezer meenemen in haar emotionele reis. Haar toewijding aan gerechtigheid wordt niet alleen op professioneel vlak getest, maar ook op persoonlijk niveau, wanneer vrienden en vijanden van alle kanten blijken te komen.

Als een vrouwelijke hoofdinspecteur in een genre dat vaak gedomineerd wordt door mannelijke protagonisten, geeft Lotte De Wolf een verfrissende en krachtige draai aan het verhaal. Haar karakterontwikkeling en de uitdagingen waarmee ze wordt geconfronteerd, dragen bij aan de diepgang en emotionele impact van de Mortalia Pecata serie. Het is haar veerkracht en vastberadenheid die de lezers keer op keer zullen doen terugkeren naar de pagina's van deze meeslepende thrillerreeks.

https --static.gva.be-Assets-Images_Upload-2022-12-02-7f2fa8ed-9a2a-468c-82d7-6815cbaaa515

De misdaden van het karakter Johannes worden opnieuw gevolgd vanuit zijn oogpunt wat dit uniek maakt in zijn genre.

Verhulst weeft subtiel maatschappelijke vraagstukken in het plot

Johannes blijft een schimmig personage, wiens psychologische diepgang Verhulst zorgvuldig verkent. Zijn aanwezigheid in "Hebzucht Avaritia" belooft niet alleen verdere onthullingen over zijn eigen verleden en motieven, maar voegt ook een intrigerende laag toe aan de al complexe verhaallijn. Lezers zullen worden uitgedaagd om voorbij de oppervlakte van Johannes' misdaden te kijken en te proberen te begrijpen wat hem drijft in deze voortdurende strijd tussen goed en kwaad. Johannes blijft een spilfiguur in de duistere wereld die Verhulst creëert, en zijn aanwezigheid belooft een cruciale rol te spelen bij het ontrafelen van de diepere mysteries die "Hebzucht Avaritia" zo meeslepend maken.

Verhulst's schrijfstijl, eerder bejubeld om zijn meesterlijke vermogen om spanning en complexiteit te verweven, schittert opnieuw in dit vervolg. De lezers worden getrakteerd op een meeslepende pageturner, doordrenkt met plotwendingen, onverwachte allianties en morele dilemma's die de traditionele grenzen van goed en kwaad vervagen.

"Hebzucht Avaritia" belooft niet slechts een opwindende thriller te zijn; het werpt tevens een kritische blik op de kwetsbaarheid van samenlevingen en de verreikende gevolgen van hebzucht op diverse niveaus. Deze literaire reis neemt de lezer mee naar de schaduwrijke wereld van politieke intriges, terrorisme en de zoektocht naar rechtvaardigheid in een samenleving die op haar grondvesten lijkt te trillen. Verhulst weeft subtiel maatschappelijke vraagstukken in het plot, waardoor de lezers niet alleen worden ondergedompeld in een enerverend verhaal, maar ook worden uitgedaagd om na te denken over de diepere lagen van menselijk gedrag en de fragiliteit van de sociale orde. Met "Hebzucht Avaritia" biedt Verhulst niet alleen een meeslepende thriller, maar ook een reflectie op de schaduwzijden van hebzucht en de impact ervan op het weefsel van de samenleving. Voor liefhebbers van "La Casa de Papel" biedt dit boek een verrijkte leeservaring met zijn meeslepende verhaallijn en onverwachte wendingen die in harmonie zijn met de intensiteit van deze geliefde serie.

VOLG ME OOK OP MIJN FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN!